Appartementcomplex bei Cochem / Gaestehaus-Bleser.de

 Het dorp Ernst bij Cochem...

Ernst, Gemeente Cochem-Land; Streek: Cochem-Zell, 636 inwoners, 418 ha groot, waarvan 111 wijngaard en 224 bosgebied.

Het wijndorp Ernst aan de Moezel is een oud stadje 4km van Cochem gelegen. Pittoresk, smalle straatjes, oude vakwerkhuizen, een meer dan 2000 jaar oude historie van wijnbouw en de typische gastvrijheid van de Moezelstreek, maken het stadje interessant en verleidelijk.

In Ernst zowel als in Valwig (dat aan de overkant van de Moezel is gelegen) heeft de Pruisische architect Johann Claudius von Lassaultx de Pruisische kerk St Salvator 1845-46 gebouwd in de neo-romaanse stijl met twee slanke dubbele torens.

De kerktorens markeren bij de oever van de Moezel samen met de typische vakwerkhuizen van de wijnboeren de skyline van Ernst, die bezoeker van deze wijngemeente uitnodigd. Een deel van de wijngaarden van het dorp ligt aan de overzijde van de Moezel. Sinds 1903 was er daarom een overzetveer  aanwezig (nu niet meer in gebruik).

Rust en afwisseling; hier kan men vakantie in de ruimste zin des woords “AKTIV” beleven. Wandelingen langs de Moezeloever, boswandelingen en over bergen en door dalen zijn mogelijk. Ook fiets- en boottochten langs en op de Moezel en uitstapjes naar Luxemburg, naar de 2000 jaar oude Romeinse stad Trier of edelsteenmetropool Idar/Oberstein, behoren tot de mogelijkheden. Bezoek de wijn- en straatfeesten, of rust gewoon lekker uit.

Andere bezienswaardigheden kunt u in de omgeving vinden, zoals

  • Beilstein; “Doornroosje” aan de Moezel
  • Bernkastel-Kues
  • Nürnburgring
  • En de gehele vulkaaneifel

Bekijk hier het schitterende  Panorama & Panorama2 van Ernst, gezien vanaf Valwig.

Gästehaus Bleser - Appartementen,  Bergstr 1, D-56814 Ernst bij Cochem/ Moezel,  Tel.: +49 (0) 26 71 36 59, Email: Info@Gaestehaus-Bleser.de

Gästehaus Bleser
Martin Pörsch

Bergstraße 1
56814 Ernst/ Cochem
Telefon: +49 (2671) - 3659

 

Mobile

Mobile Version

Gästehaus Bleser